Ny båtForedragFinn ut mer om eXplorer 4,6
  tuftewear.no

    www.olaftufte.com Copyright © 2003 - 2015 Olaf K. Tufte. All rights reserved.                    Team Tufte -> Rio 2016 -> www.teamtufte.no

Forsiden
Mest lest
Nyhetsarkiv
Om Olaf
Bilder
Linker
Spør Olaf
Video
Farmer Challenge
Foredrag
Empacher
Tuftehytta på Gol
  


Better Angel
Rowing Endeavors, LLC
AVIZAQUA
Team Center


  beachvolley
Sommerhalvåret er det anledning til å leie Beachvolley banen på Tufte Gård
 
(14.10.2015)
Nytt driv
Årene går, pessimistene formerer seg, og drømmene blir fjernere. Men så lenge det er et gnist av håp om å nå drømmen – er jeg på som en våryr hankatt.

EM bronse i vår med litt rusk i maskineriet var en oppstandelse. 1806 dager hadde gått siden jeg sto på podiet internasjonalt. «The farmer» var tilbake. Dette ble fulgt opp av en avbrutt WC, og en skadeskutt 13.plass i neste WC. Og pessimistene så ut til å få rett. Dette var kun et siste krumspring fra gamlefar…

Men vi visste at lå mer bak. På trening gikk det til tider styggfort. Men hvem bryr seg om trening om du ikke får det ut på konkurranser? Dette vet jeg litt om. Så jeg har forsøkt å holde hodet høyt, men likevel passe lavt. La pessimistene hyle. Men inni meg tenke at jeg skal vise de. Jeg skal bare.

Siste WC var en gedigen nedtur. På treningene rodde jeg fortere og bedre enn noen sinne. Men ryggen ville det annerledes. I høyden noen uker senere var ryggen ute og protesterte. Det endte med 2 dager i senga, og til slutt en sykkeltur i motbakke til jeg spydde. I hodet mitt spydde jeg opp de dårlige ryggsignalene. Herfra holdt jeg den i sjakk. Eller skal jeg si vi. Trener, fysio, akupunktør, osteopat og jeg. Inn mot VM steg iveren etter å ro fort og skikkelig. Sånn som vi har gjort store deler av sesongen på Årungen.

Semifinalen var det store nåløyet. Egentlig et veldig lite øye, men et stort mål. Og det var jaggu på cm at det gikk. 0,18 sek. Under 1 meters margin.
Men vi klarte det. Dvs at uansett utfall i finalen så var båten kvalifisert for RIO neste år. Ikke jeg enda, men båtplassen. Det har vært målet hele tiden.
Så skuldrene mine falt litt ned. Og lettelsen i laget var stor. Var tøft å lade om igjen til finalen da det viktigste målet (som nesten ingen trodde på) var nådd.
Rodde ganske bra i finalen og, men ikke like bra som semifinalen. Så litt skuffet over det. Men hever hodet over 4. plassen.

Men sesongen var ikke helt over. Etter at 2x med Nils/Kjetil bommet på å kvalifisere båten til RIO, så ble plutselig jeg et mål. NM var kun et par uker unna og det å slå Olaf kunne ha noe å si for hvem som fortjener plassen i 1x neste år.

For å kunne fokusere på VM hadde jeg dyttet bort mange avtaler fra våren og til etter VM. Derfor var kalenderen smekkfull og treningen inn mot NM var alt annet enn optimal. Så foran NM var det nok Tuften selv som var den aller mest pessimistisk.

Men jeg klarte å mobilisere akkurat nok til å gjøre et siste sprell for året. Vant 1x foran Kjetil etter en veldig jevn og hard finale. Og ble kronet med Kongepokal for det løpet.

Så selv med noen skader og ødelagte regattaer gjennom sesongen, kan man ikke klage.

– 3. plass i EM
– 4. plass i VM
– Kvalifiserte 1x båten til OL i Rio
– Gull i 1x NM
– Kongepokal
– Og nytt sug etter å utvikle meg videre mot OL i Rio 2016.

Tusen takk til alle som har støttet meg på veien. Heiet på meg, og gledet seg med meg.

Takk også til de som ikke har hatt trua. Dere gir meg òg energi… 😉

Nå lader vi opp fra bånn og gir gass mot RIO!

-Olaf

   
tuftewear.no
www.g4s.no www.mollerens.no www.concept2.no Besøk Samsung Besøk fiskars.no